We doen het samen!

Maak kennis met het team Ruimtelijke Ontwikkeling binnen de afdeling Ruimte & Economie, een gedreven en betrokken team dat zich met veel ambitie inzet voor Weert. Ons team bestaat uit professionals die met veel enthousiasme werken aan de energietransitie, transitie van het landelijk gebied, de woon – en ruimteopgaven, en de economische ontwikkelingen. Dynamiek en uitdaging vind je hier volop en we staan als collega’s klaar voor elkaar.

Jij maakt het verschil door:

Als Beleidsadviseur Economie ben je een belangrijke schakel in het ontwikkelen en uitvoeren van (ruimtelijk-)economisch beleid waarbij je ook nadrukkelijk de regie hebt in alle ontwikkelingen van de binnenstad. Informatie weet jij te analyseren en te vertalen naar bestuurlijke adviezen en het schrijven van beleid. Je bent de schakel tussen de gemeente en de citymarketingorganisatie van Weert en vervult hiervoor het accounthouderschap.

Dit bieden wij jou:

Bij de gemeente Weert is het goed geregeld, want het gaat om Weert én om jou. Jij krijgt hier echt de mogelijkheid om je te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en vrijheid om het eigen werk in te delen en vorm te geven. Wij stimuleren interne groeimogelijkheden en door onze diversiteit aan functies zijn er volop kansen om te groeien! Je wordt hier gewaardeerd en jij kan hier écht iets voor elkaar krijgen voor de inwoners van de gemeente Weert.

Bovendien:

 • Bieden we jou een contract aan van 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op een vast dienstverband/ op basis van onbepaalde tijd.
 • Ontvang je een aantrekkelijk salaris, variërend van aanloopschaal 10 [minimaal € 3.396,- bruto per maand] tot en met functieschaal 11 [maximaal € 5.725,- bruto per maand] op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Krijg je 144 verlofuren + 50,4 bovenwettelijke vakantie uren [op fulltime basis].
 • Bouw je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) op ter waarde van 17,05% van het salaris. Dit varieert in jouw geval van € 6.948,- tot € 11.713,-. Dit budget kun je laten uitbetalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding.
 • Ontvang je jaarlijks een extra bijdrage in het IKB van €210,- bruto op fulltime basis.
 • We streven naar werkgeluk door een goede werk-privé balans te bevorderen.
 • Flexibele werktijden met de mogelijkheid om hybride te werken, waarbij je een vergoeding van €3,00 netto per dag ontvangt op de dagen dat je thuis werkt.
 • Daarnaast kun je gebruikmaken van vele andere voordelen, zoals een interessante betaalde ouderschapsverlofregeling, een jaarlijkse tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten en een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis.

We willen jou graag leren kennen als jij:

 • Goed kan samenwerken: Je gaat zelfstandig te werk, maar neemt betrokkenen goed mee. Je bent een sterke verbinder, je vindt goede werkrelaties belangrijk en levert een positieve bijdrage aan de sfeer binnen het team.
 • Een analytisch vermogen hebt: Je ontleedt informatie, haalt de essentie eruit en vertaalt dit naar concrete adviezen.
 • Omgevingsbewust bent: Je bent goed geïnformeerd over vakinhoudelijke, organisatorische, maatschappelijke, politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren en weet deze effectief te benutten voor de eigen functie of organisatie.
 • Resultaatgericht bent: Je werkt gericht naar een doel toe, en weet daarbij de juiste informatie en mensen te betrekken en procedures te doorlopen.

Het is helemaal fijn als je:

 • Een HBO of WO-diploma hebt.
 • Je begrijpt de wereld van de ondernemer en kunt vanuit dat perspectief koersbepalend adviseren over economische vraagstukken.

Krijg jij het voor elkaar?

Wil jij een belangrijke rol spelen in de groei en ontwikkeling van Weert? Solliciteer zo snel mogelijk en help ons bij het realiseren van onze gemeentelijke ambities. We kijken ernaar uit je te ontmoeten en samen te bouwen aan de toekomst van Weert.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de vacature? Neem contact op met Anouk Cramers-Haldermans via A.cramers@weert.nl of 06-43386710.

Solliciteren