We doen het samen!

Maak kennis met de afdeling Openbaar Gebied, in het bijzonder het team Verkeer & Infratechniek, een betrokken en enthousiast afdeling die zich met veel ambitie inzet voor Weert. Wij zijn een hechte en ondersteunende afdeling met veel ruimte voor persoonlijke aandacht en waarbij we als collega’s klaar staan voor elkaar, in voor- en tegenspoed.

Onze afdeling is verantwoordelijk voor een duurzaam en veilig beheer en onderhoud van de openbare ruimte van de gemeente Weert. Denk hierbij aan infrastructuur, groeninrichting, riolering, waterhuishouding, technische installaties, recreatieve voorzieningen, straatreiniging, parkeren, evenementen en afvalinzameling. Deze taken doen wij samen met ongeveer 35 collega’s en werken hierbij nauw samen met andere afdelingen én inwoners van Weert.

Over de uitvoering van de taken spreken wij graag met inwoners, bedrijven, wijk- en dorpsraden en kiezen wij steeds meer voor "gebiedsgericht werken": een werkwijze waarbij er door middel van burger- of overheidsparticipatie wordt gekeken naar mogelijkheden om taken meer over te laten c.q. over te dragen aan de samenleving zelf.

Jij maakt het verschil door:

 • Jouw deskundige manier van adviseren en ondersteunen bij het opstellen van ruimtelijke ontwikkelingen, reconstructies, vergunningverlening en de afhandeling van klachten en meldingen op het gebied van wegen;
 • Jouw kennis en kunde bij opstellen van het (jaarlijks) beheer- en onderhoudsprogramma en participeren in de integrale programmering. Dit wordt echt jouw ding en hier kun jij je echt in vastbijten;
 • Het bewaken van de voortgang en eventueel bijsturen binnen aspecten tijd, geld, kwaliteit, organisatie en informatie met betrekking tot beheer en onderhoud van wegen. Dit is voor jou vanzelfsprekend.

Dit bieden wij jou:

Bij de gemeente Weert is het goed geregeld, want het gaat om Weert én om jou. Jij krijgt hier echt de mogelijkheid om je te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en vrijheid om het eigen werk in te delen en vorm te geven. Wij stimuleren interne groeimogelijkheden en door onze diversiteit aan functies zijn er volop kansen om te groeien! Je wordt hier gewaardeerd en jij kan hier écht iets voor elkaar krijgen voor de inwoners van de gemeente Weert.

Bovendien:

 • Bieden we jou een contract aan van 1 jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Ontvang je een aantrekkelijk salaris, variërend van aanloopschaal 8 [minimaal €2.878 bruto per maand] tot en met functieschaal 9 [maximaal €4.537 bruto per maand] op basis van 36 uur per week. Afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Krijg je 144 verlofuren + 50,4 bovenwettelijke vakantie uren [op fulltime basis].
 • Bouw je maandelijks een Individueel Keuzebudget (IKB) op ter waarde van 17,05% van het salaris. Dit varieert per jaar in jouw geval van €5.888 tot €9.283. Dit budget kun je laten uitbetalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding.
 • Ontvang je jaarlijks een extra bijdrage in het IKB van €210,- bruto op fulltime basis.
 • Werk je samen met je collega’s in een inspirerende, ruimtelijke omgeving, in ons mooie stadhuis.
 • Stimuleren wij werkgeluk met een goede werk-privé balans en bieden we flexibele werktijden met de mogelijkheid om hybride te werken. Hiervoor ontvang je een vergoeding van €3,00 netto per dag op de dagen dat je thuis werkt.
 • Kun je gebruik maken van veel andere voordelen zoals: een interessante betaalde ouderschapsverlof regeling, jaarlijkse tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten en een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis.

We willen jou graag leren kennen als jij:

 • Een passie hebt voor alles wat met verharde en onverharde wegen te maken heeft;
 • Een resultaatgerichte instelling hebt en daarbij transparant bent in de dingen die je doet;
 • Iemand bent die initiatieven neemt, zelfstandig werkt, snel schakelt en stevig in je schoenen staat;
 • Een proactieve instelling hebt, gecombineerd met een gezonde dosis werklust.

Het is helemaal fijn als je:

 • HBO werk- en denkniveau hebt en een bij de functie passende opleiding hebt afgerond;
 • Ervaring hebt binnen het vakgebied van wegen. Dit is een must;
 • Bekend bent en kunt werken met softwareprogramma's als MS Office, Obsurv en/of enig ander wegbeheerprogramma, AutoCAD/Microstation;
 • Bezit over relevante en aantoonbare werkervaring in de te verrichten taken en werkzaamheden, bij voorkeur tenminste 5 jaar.

Krijg jij het voor elkaar?

Krijg het voor elkaar als Beheerder Wegen! Ben je enthousiast en heb je zin in deze functie? Deel jouw enthousiasme met ons! Reageer door het formulier in te vullen op BanenpleinLimburg. Een assessment en een drijfverenanalyse kunnen onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Wil je meer informatie over deze vacature? Patrik Trines, Teamleider Openbaar Gebied via p.trines@weert.nl, of telefonisch via 06 – 43 38 67 12.

Solliciteren