Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Jurjen: Ik krijg het voor elkaar dat inwoners hun parkeervergunning voortaan digitaal kunnen regelen

Verkeersborden bij het stadhuis in Weert.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Jurjen Feld, Parkeerregisseur bij de gemeente Weert.

Jurjen Feld werkt al 5 jaar als parkeerregisseur aan de groei en ontwikkeling van 'zijn’ gemeente. Als je aan Jurjen vraagt wat hij precies doet voor de gemeente Weert, begint hij zijn verhaal met een aanstekelijke energie. "Mijn takenpakket omvat zowel het betaald parkeren als het vergunningparkeren, en momenteel ben ik ook tijdelijk projectleider voor de kermissen in onze gemeente."

Jurjen werkt niet alleen bij de gemeente Weert, hij woont er ook: in Stramproy, op slechts een steenworp afstand. "Dat is voor mij echt een van de voordelen van werken bij de gemeente Weert," voegt hij eraan toe, verwijzend naar de handige nabijheid.

Een typische dag voor Jurjen begint met het plannen van zijn taken, aangezien hij de vrijheid heeft om zelf zijn werk te structureren. Als beheerder van 6 parkeergarages, is zijn dag gevuld met verschillende activiteiten (onder andere uitvoering parkeerbeleid, contractbeheer en analyseren (financiële) parkeergegevens). "Ik kom 's ochtends op kantoor, dan hebben we een overleg over wat er is gebeurd en wat er nog moet gebeuren," beschrijft hij. Hij leidt een klein team van 4 parkeerprofessionals.

Jurjen krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

 

Een hoogtepunt in Jurjens carrière bij de gemeente Weert was het digitaliseren van de parkeervergunningen, een ambitieus project dat in 2022 werd afgerond. Met trots legt hij uit: "We hebben een online loket gemaakt en alle parkeervergunningen gekoppeld aan de kentekens. Dit innovatieve project vergde aanzienlijke communicatie-inspanningen om ervoor te zorgen dat de inwoners begrepen hoe ze online vergunningen konden aanvragen en gebruiken. Toegankelijkheid vonden we daarbij het allerbelangrijkst, dus we hebben ons enorm ingespannen om animatiefilmpjes met goede uitleg en begrijpelijke folders te creëren. Ondanks enkele uitdagingen in digitale vaardigheden en weerstand tegen verandering, beschouw ik dit project wel echt als een van mijn mooiste prestaties bij de gemeente Weert.”

Zijn betrokkenheid bij de gemeente Weert gaat verder dan parkeren. Jurjen is ook actief betrokken bij het kermisproject, waar hij zijn expertise inzet om de veiligheid, capaciteit en communicatie rond dit grootschalige evenement te coördineren. Met zijn eigen woorden beschrijft hij zijn werk voor de gemeente Weert als "flexibel en uitdagend", waarbij hij het belang benadrukt van de vrijheid die hij heeft om zijn eigen projecten te leiden en te realiseren.

 

Ben jij nieuwsgierig welke carrièremogelijkheden onze gemeente jou te bieden heeft? Bekijk onze vacatures.

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert