Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Lindy: Ik krijg het voor elkaar om een bloeiend socialmediakanaal op te zetten

Het stadhuis van de gemeente Weert.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Lindy Bos, communicatiemedewerker bij de gemeente Weert.

Lindy Bos werkt al 5 jaar aan de communicatie en verbinding tussen de gemeente Weert en inwoners. Direct na haar studie begon ze haar carrière bij de gemeente, en inmiddels is ze vol enthousiasme ondergedompeld in haar rol als communicatiemedewerker. Gedurende de afgelopen 5 jaar heeft ze een breed scala aan taken op zich genomen, die allemaal hebben bijgedragen aan haar groeiende expertise in communicatie.

Als communicatiemedewerker binnen een gevarieerd en levendig team heeft Lindy haar interessegebieden zelf mogen verkennen en ontwikkelen. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opzetten en laten groeien van de aanwezigheid van de gemeente Weert op sociale media. Lindy blikt terug: “Toen ik wilde solliciteren kwam ik erachter dat de gemeente Weert helemaal geen Facebookpagina had, dus daar vroeg ik tijdens mijn sollicitatie naar. De gemeente gaf toen toe dat ze die helemaal niet hadden. Dat was vervolgens een van de eerste dingen die ik heb opgepakt. Inmiddels is de gemeente Weert niet alleen actief op Facebook, maar zoeken we ook via Instagram en LinkedIn het contact met inwoners!”

Lindy krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via de website van YouTube bekijken.

Samen met haar team, dat bestaat uit communicatiecollega's met allerlei verschillende specialisaties, werkt Lindy aan diverse werkzaamheden en projecten. “We zoeken elkaars expertise heel erg op,” vertelt Lindy. Ik zoek collega’s op voor bijvoorbeeld bestuurlijk advies, zij zoeken mij op voor creatieve ideeën of advies over social media. “We kunnen allemaal van elkaar leren en het draait echt niet alleen maar om ervaring. Die cultuur van samenwerking en kennisdeling die heerst, is echt heel tof.”

Lindy's werk bij de gemeente Weert wordt gekenmerkt door haar vermogen om complexe informatie toegankelijk te maken voor het publiek. “Ik zie mezelf soms als een soort vertaler,” legt ze uit. “Mijn collega’s delen complexe vakkennis met mij en ik probeer me vervolgens te verplaatsen in de inwoners. Hoe leggen we iets zo duidelijk en makkelijk mogelijk uit? Uiteindelijk komen we dan samen tot een mooi eindproduct. En ik leer er zelf ook nog een hoop van.”

Het kernwoord dat Lindy's ervaring bij de gemeente Weert samenvat? Vrijheid. “Je krijgt hier de vrijheid om je eigen draai aan dingen te geven en je eigen ideeën in te brengen. Dat vertrouwen krijg je ook echt.”

Wil jij net als Lindy jouw talent ontwikkelen terwijl je werkt aan mooie projecten voor de gemeente Weert? Ontdek onze onze carrièremogelijkheden

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert

Olga: Ik krijg het voor elkaar om een integrale aanpak voor functiewaardering te creëren.

Beeldmerk Persoon