Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Rick: Ik krijg het voor elkaar om een regionaal grondwatermeetnet op te zetten

Blauwe Meertje.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Rick Martens, beleidsadviseur Milieu bij de gemeente Weert.

Rick Martens brengt als Beleidsadviseur Milieu zijn expertise tot leven bij de gemeente Weert. Met ruim 12 jaar werkervaring bij de gemeente heeft Rick een indrukwekkende reis gemaakt in het veld van milieuadvies en -beleid.

Ricks werkdagen zijn gevarieerd en boeiend. “Ik richt me voornamelijk op milieuvraagstukken die vanuit diverse bronnen komen, zoals politici, externe adviesbureaus en de inwoners van Weert”, legt hij uit. “Mijn eigen specialiteit ligt vooral bij bodemkwesties, variërend van de bodemkwaliteit bij vastgoedtransacties tot grotere projecten zoals bodemsanering bij initiatieven zoals de nieuwe wijk Laarveld.”

Met enthousiasme vertelt Rick over zijn meest memorabele project tot nu toe: "Een van de hoogtepunten was het opzetten van een regionaal grondwatermeetnet", zegt hij. "Dit heb ik samen met collega's van andere gemeenten gerealiseerd voor Midden- en Noord-Limburg. Via een portaal kun je nu dagelijks gemakkelijk zien wat de grondwaterstand bij jou in de buurt is. Dat kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld bekijken wat de invloed van het weer of seizoen is op de grondwaterstand, zodat hier bij projecten rekening mee gehouden kan worden. Dit is echt een duurzaam product dat voor langere tijd kan worden gebruikt, en het is dan ook leuk om aan het eind van zo’n project te zien wat het resultaat is. Dat geldt overigens ook voor het project Laarveld. Het is gaaf om een wijk te zien ontstaan waaraan jij zelf hebt meegewerkt.”

Rick krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

Naast zijn professionele bijdragen blijft Rick ook niet achter als het gaat om gemeenschapsbetrokkenheid. Hij organiseert regelmatig evenementen en activiteiten voor collega's, zoals het ambtenarenvoetbal. Rick: “Je krijgt daarop zoveel leuke reacties van iedereen. We organiseren erna nog een borrel, je leert je collega’s beter kennen, maar ook ondernemers en andere mensen uit de stad. Dit draagt bij aan je netwerk. Iedereen die het leuk vond, deed mee. Of ze nou konden voetballen of niet. Zelfs een wethouder en burgemeester hebben meegedaan!”

In de woorden van Rick: "Het is geweldig om te zien hoe mijn werk direct bijdraagt aan de ontwikkeling van onze stad. Ik voel me trots om mijn passie voor milieu in te zetten voor mijn eigen gemeenschap. Weert is voor mij niet alleen een stad, maar een groot dorp waar ik elke dag met plezier aan bijdraag."

Geïnspireerd door Ricks inzet en enthousiasme? Ontdek onze huidige vacatures en wie weet ben jij binnenkort een van de drijvende krachten achter de vooruitgang van Weert.

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert

Gaby: Ik krijg het voor elkaar om een sportpark te realiseren

Beeldmerk Persoon

Ton: Ik krijg het voor elkaar om van de Reinigingsdienst Weert een succes te maken

Beeldmerk Persoon