Werken bij de gemeente Weert

Bij de gemeente Weert krijg je het voor elkaar

Welkom bij de gemeente Weert: een middelgrote gemeente met een stedelijke dynamiek en een dorps karakter. We werken hier samen aan een prettige en groene woonstad voor iedereen. De gemeente is groot genoeg voor voldoende uitdaging, klein genoeg om écht iets voor elkaar te kunnen krijgen. En het begint allemaal bij jou: je kunt hier doen waar jij goed in bent. Je kan hier blijven groeien en ontwikkelen. Want het gaat om Weert én om jou. Jij krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert!  

Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

[Muziek] 
[Logo Jij Krijgt Het Voor Elkaar]

[Voice-over:]
"Bij de gemeente Weert krijg jij het voor elkaar!
Je werkt aan uitdagende projecten die je van A tot Z volgt en adviseert en helpt inwoners, ondernemers en bezoekers. Je kunt hier doen waar jij goed in bent".

[Collega Lindy Bos:]
"Je krijgt heel veel vrijheid om dingen op jouw manier in te vullen. Dus mijn ideeën zijn net zo belangrijk als de ideeën van wie dan ook."

[Voice-over:]
"Je staat dicht bij de mensen, waardoor je écht iets voor elkaar kan krijgen." 

[Collega Olga Vorage:]
"Het is heel leuk om te werken voor de gemeente waar je ook woont, omdat je op die manier ook echt iets kunt betekenen voor voor je eigen stad en ook de resultaten meteen kunt zien."

[Voice-over:]
"Je werkt samen als één team".

[Logo "Je werkt samen als één team"]

[Collega Anne Schmidt:]
"Wat ik heel prettig vind in Weert is dat het één team is. Dat je een soort van vriendengroep hebt die je die je helpt op het moment dat dat nodig is, en mensen die voor elkaar klaar staan."

[Voice-over:]
"Het is hier goed geregeld. Vandaag én morgen ook!"

[Collega Rick Martens:]
"Bij de gemeente Weert kun je heel flexibel zijn in je werk. Je kunt zelf veel bepalen, je uren zijn flexibel. Naast het werk zijn het hele leuke mensen waar je mee samenwerkt. Dat maakt voor mij gemeente Weert een hele mooie werkgever.

[Verschillende collega's:]
"Ik krijg het voor elkaar. En ik krijg het voor elkaar. En ik krijg het voor elkaar. Ik krijg het voor elkaar."

[Voice-over:]
"Je krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert". 

[Muziek:]
[Logo Jij Krijgt Het Voor Elkaar]

Bekijk het hele verhaal: krijghetvoorelkaar.nl

[Muziek]

Zo werken we bij de gemeente Weert

De gemeente Weert is een organisatie van ruim 400 medewerkers. Of het nu gaat over sport, cultuur, recreatie en toerisme, bouwen, de natuur of veiligheid – bij de gemeente Weert vind je het allemaal.

Of je nu gepassioneerd bent door stedelijke ontwikkeling, groene initiatieven, of het bevorderen van inclusiviteit: hier zit je gewoon goed. Bij ons kun je je professioneel ontwikkelen en bijdragen aan projecten die op lange termijn een positieve impact hebben.

De rode draad in ons werk is:

  • In verbinding. Samen krijgen we het voor elkaar bij de gemeente Weert. Samen met je collega's én samen met inwoners, ondernemers en bezoekers.

  • Van betekenis. Je krijgt hier écht iets voor elkaar. In je werk draag je actief bij aan de gemeente die we willen zijn én blijven. Je werkt ergens van A tot Z aan – zo maak je echt een verschil.

  • Moed. Het begint bij jou! Bij de gemeente Weert ben jij de regisseur van je eigen loopbaan. Je krijgt hier volop ruimte om te doen waar je goed in bent, om te blijven groeien en je te ontwikkelen.

Bekijk onze vacatures

Hier werken we aan bij de gemeente Weert

Weert is een groene en duurzame gemeente in Midden-Limburg met stad en dorpen, waar ondernemerschap in het DNA zit. Met voorzieningen in overvloed en een bruisende sfeer is het een aantrekkelijke thuishaven voor ruim 50.000 inwoners. Een plek waar iedereen kan wonen, meedoen en elkaar kan ontmoeten.

Onze strategische visie ‘Verwonder je in de groene thuishaven’ is het vertrekpunt voor alle gemeentelijke plannen. Met alles wat we doen, versterken we de waarden uit onze visie. Zo kunnen mensen in 2030 nog prettiger wonen, werken, leren, beleven en ontspannen in Weert.

Heb je nog vragen?

De gemeente Weert is een organisatie van ruim 400 medewerkers. De gemeenteraad is het algemeen bestuur van onze gemeente. Voor het dagelijks bestuur is het college van burgemeester en wethouders aan zet. Onze organisatie bestaat uit 10 afdelingen. Iedere afdeling heeft haar eigen expertise op een specifiek gebied. Zo werken we samen aan een gemeente waar het goed wonen, werken, leren, beleven en ontspannen is.

Benieuwd wat jij aan onze organisatie kan bijdragen vanuit jouw vakgebied? Wij maken graag kennis! Bekijk onze vacatures.

Bij de gemeente Weert is het gewoon goed geregeld. Je krijgt hier een aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast je salaris krijg je 144 verlofuren en 50,4 bovenwettelijke vakantie uren (op fulltime basis). Je bouwt hier maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) op ter waarde van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je laten uitbetalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding. Ook krijg je jaarlijks een extra bijdrage in het IKB van €210,- bruto op fulltime basis.
Wij bieden een gunstige regeling voor de vergoeding van de reiskosten woon-werk verkeer à € 0,23 netto per kilometer, of de vergoeding van een NS-dagkaart.

Werkgeluk en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Bij de gemeente Weert kun je tijd- en plaatsonafhankelijk te werken en je krijgt de vrijheid om je eigen agenda in te delen. Je hebt hier de mogelijkheid om hybride te werken. Je kan samen met je collega’s werken in een inspirerende, ruimtelijke omgeving, in ons mooie stadhuis. Op de dagen dat je thuis werkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding.

We werken in een modern stadhuis met een open en ruimtelijke uitstraling. Werk samen met collega’s in de open ‘kantoortuin’ of kies voor een rustigere plek om te werken. Drink tussendoor vooral een kop koffie of thee in de koffiehoek, of ga gezellig samen lunchen in ons restaurant. Liever een frisse neus halen in de pauze? Binnen 1 minuut sta je in de binnenstad van Weert.

De hal van het stadhuis.

 De hal van het stadhuis.

Bij de gemeente Weert vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en dat alle nieuwe collega’s hier goed starten. Want het gaat om Weert én om jou! Daarom krijg jij al voordat je bij ons begint toegang tot een onboarding app, met praktische en interessante informatie over (het werken bij) de gemeente Weert. Op je eerste werkdag gaan we hiermee verder, met een uitgebreid onboarding programma samen met een buddy van jouw afdeling.

We vinden het belangrijk dat je ook collega’s van andere afdelingen leert kennen. Daarom organiseren wij ook een algemene onboardingsochtend voor nieuwe medewerkers. Op deze ochtend vertellen we je meer over de organisatie en ons werk. De ochtend wordt vervolgd met een rondleiding door het stadhuis waarbij een aantal collega’s vertellen over hun werkzaamheden. Zo kom je meteen te weten wat jouw collega’s doen en hoe jij straks met hen in verbinding staat, want samen krijgen we het voor elkaar! De onboardingsochtend wordt afgesloten met praktische tips en spannende integriteitskwesties. Dit alles om jou een warm welkom te bieden!

Bij de gemeente Weert werken we met een drijfverenanalyse (Profile Dynamics). Na de onboardingsochtend ontvang je een persoonlijke analyse met daarin een toelichting over jouw persoonlijke drijfveren, waar jij energie van krijgt in jouw werk en wat jou juist energie kost. Dit geeft interessante inzichten waar je iets mee kan in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Bij de gemeente Weert is er volop ruimte voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We bieden een divers aanbod aan opleidingen aan, om ervoor te zorgen dat jij je functie optimaal kan uitoefenen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele wensen. Bijvoorbeeld een opleiding of coaching.

Zo kun jij doen waar jij goed in bent!

Zeker! Als stagiair bij de gemeente Weert krijg je voldoende verantwoordelijkheid in combinatie met de juiste begeleiding. Zo krijg jij het voor elkaar! Hier kun je doen waar jij goed in bent. Je kan hier blijven groeien en ontwikkelen. Want het gaat om Weert én om jou.

Lees hier meer informatie of bekijk meteen onze stages!