Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

De gemeente Weert is een organisatie van ruim 400 medewerkers. De gemeenteraad is het algemeen bestuur van onze gemeente. Voor het dagelijks bestuur is het college van burgemeester en wethouders aan zet. Onze organisatie bestaat uit 10 afdelingen. Iedere afdeling heeft haar eigen expertise op een specifiek gebied. Zo werken we samen aan een gemeente waar het goed wonen, werken, leren, beleven en ontspannen is.

Benieuwd wat jij aan onze organisatie kan bijdragen vanuit jouw vakgebied? Wij maken graag kennis! Bekijk onze vacatures.

Bij de gemeente Weert is het gewoon goed geregeld. Je krijgt hier een aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast je salaris krijg je 144 verlofuren en 50,4 bovenwettelijke vakantie uren (op fulltime basis). Je bouwt hier maandelijks Individueel Keuzebudget (IKB) op ter waarde van 17,05% van het salaris. Dit budget kun je laten uitbetalen, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een opleiding. Ook krijg je jaarlijks een extra bijdrage in het IKB van €210,- bruto op fulltime basis.
Wij bieden een gunstige regeling voor de vergoeding van de reiskosten woon-werk verkeer à € 0,23 netto per kilometer, of de vergoeding van een NS-dagkaart.

Werkgeluk en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Bij de gemeente Weert kun je tijd- en plaatsonafhankelijk te werken en je krijgt de vrijheid om je eigen agenda in te delen. Je hebt hier de mogelijkheid om hybride te werken. Je kan samen met je collega’s werken in een inspirerende, ruimtelijke omgeving, in ons mooie stadhuis. Op de dagen dat je thuis werkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding.

We werken in een modern stadhuis met een open en ruimtelijke uitstraling. Werk samen met collega’s in de open ‘kantoortuin’ of kies voor een rustigere plek om te werken. Drink tussendoor vooral een kop koffie of thee in de koffiehoek, of ga gezellig samen lunchen in ons restaurant. Liever een frisse neus halen in de pauze? Binnen 1 minuut sta je in de binnenstad van Weert.

De hal van het stadhuis.

 De hal van het stadhuis.

Bij de gemeente Weert vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en dat alle nieuwe collega’s hier goed starten. Want het gaat om Weert én om jou! Daarom krijg jij al voordat je bij ons begint toegang tot een onboarding app, met praktische en interessante informatie over (het werken bij) de gemeente Weert. Op je eerste werkdag gaan we hiermee verder, met een uitgebreid onboarding programma samen met een buddy van jouw afdeling.

We vinden het belangrijk dat je ook collega’s van andere afdelingen leert kennen. Daarom organiseren wij ook een algemene onboardingsochtend voor nieuwe medewerkers. Op deze ochtend vertellen we je meer over de organisatie en ons werk. De ochtend wordt vervolgd met een rondleiding door het stadhuis waarbij een aantal collega’s vertellen over hun werkzaamheden. Zo kom je meteen te weten wat jouw collega’s doen en hoe jij straks met hen in verbinding staat, want samen krijgen we het voor elkaar! De onboardingsochtend wordt afgesloten met praktische tips en spannende integriteitskwesties. Dit alles om jou een warm welkom te bieden!

Bij de gemeente Weert werken we met een drijfverenanalyse (Profile Dynamics). Na de onboardingsochtend ontvang je een persoonlijke analyse met daarin een toelichting over jouw persoonlijke drijfveren, waar jij energie van krijgt in jouw werk en wat jou juist energie kost. Dit geeft interessante inzichten waar je iets mee kan in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Bij de gemeente Weert is er volop ruimte voor persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. We bieden een divers aanbod aan opleidingen aan, om ervoor te zorgen dat jij je functie optimaal kan uitoefenen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor individuele wensen. Bijvoorbeeld een opleiding of coaching.

Zo kun jij doen waar jij goed in bent!

Zeker! Als stagiair bij de gemeente Weert krijg je voldoende verantwoordelijkheid in combinatie met de juiste begeleiding. Zo krijg jij het voor elkaar! Hier kun je doen waar jij goed in bent. Je kan hier blijven groeien en ontwikkelen. Want het gaat om Weert én om jou.

Lees hier meer informatie of bekijk meteen onze stages!

Heb je niet kunnen vinden wat je zoekt? Neem dan contact met ons op!