Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Angelo: Ik krijg het voor elkaar om te blijven groeien

Foto van de wijk Laarveld.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Angelo Siddu, toezichthouder Omgevingsrecht bij de gemeente Weert.

Ontmoet Angelo Siddu, een gedreven toezichthouder Omgevingsrecht bij de gemeente Weert. Met zijn roots in het Belgische Genk, woont hij al ruim 30 jaar in Weert. Een aantal maanden geleden maakte Angelo de spannende overstap van zelfstandig aannemer naar de gemeente, en het blijkt een schot in de roos. Hij vertelt enthousiast: “Het wordt elke dag leuker. Er vindt zoveel werk achter de schermen plaats. De inwoners zien 10% van wat je doet, maar aan de overige 90% heb je al keihard gewerkt.”

Zijn ervaring als zelfstandig aannemer komt hem goed van pas in zijn nieuwe rol. “Ik heb feeling met de mensen die buiten werken. Als ik op locatie aankom, dan krijg ik niet meteen weerstand. Ze hebben al gauw zoiets van ‘prima, hij weet waar hij het over heeft’.” Met zijn expertise in de bouwsector weet Angelo oplossingen te bieden en dat wordt zeer gewaardeerd in zijn huidige functie. “Ik ben misschien wat minder kundig als het gaat om het bouwrecht, maar daar word ik op mijn beurt dan weer bij geholpen door collega’s. We doen het allemaal samen.”

Angelo krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

Angelo voelt zich thuis bij de gemeente Weert. Hij vindt de rust die er heerst prettig en is blij dat zijn collega’s zo sociaal zijn. “Als er iets is of je bent een keer ziek, dan bekommeren mensen zich om je. Mensen willen je echt altijd helpen als er tijd voor is,” zegt hij.

Angelo gelooft dat hij op het juiste moment in zijn leven bij de gemeente Weert terecht is gekomen. Hij waardeert de continue mogelijkheid om te leren en te groeien. “Toen ik jonger was, was ik veel te onrustig en kon ik mijn energie kwijt in het fysieke werk. Daar kijk ik nu op terug en dan denk ik: ‘dat paste toen goed bij me’. En dit past nú goed bij me.”

De gemeente Weert heeft ook ruimte voor jouw talent en expertise. Of je nu net als Angelo een achtergrond hebt in de bouwsector, of juist andere vaardigheden wilt inzetten, wij maken graag kennis. Bekijk onze vacatures.

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert