Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Harrie: Ik krijg het voor elkaar om te werken aan een nog mooier en groener Weert

Fietsbrug tussen de wijken Molenakker en Laarveld.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Harrie van den Berg, concerndirecteur Ruimtelijk Domein bij de gemeente Weert.

Harrie van den Berg is sinds februari 2023 de directeur voor het Ruimtelijk Domein, en tijdelijk ook Gemeentesecretaris, van de gemeente Weert. Hij maakt deel uit van een vierkoppige directie en draagt samen met zijn collega’s de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de gemeente. In deze strategische rol adviseert Harrie het college en de wethouders. Hoewel het in het begin even wennen was, voelt hij zich nu helemaal op zijn plek.

De gemeente Weert is volgens Harrie een bijzondere organisatie. “Het is een vriendelijke, zachte en lieve organisatie,” vertelt hij. Hoewel Harrie niet in Weert woont, maar afkomstig is uit Erp, heeft hij ontdekt dat je bij de gemeente Weert daadwerkelijk impact kan maken en van betekenis kan zijn. “De cultuur in Weert draait om actie ondernemen.”

Een van de dingen waar Harrie het meest trots op is, is er met collega’s een omgevingsvisie voor Weert is gemaakt. “En dat hebben we helemaal zelf gedaan, gedragen en gemaakt! De meeste gemeenten besteden dit uit aan externe bureaus,” legt hij trots uit. “Dat getuigt volgens mij wel van ons vermogen om te leren en onszelf dingen eigen te kunnen maken. Deze nieuwe visie zet een duidelijke koers uit voor Weert en geeft de stad een tastbaar doel om naar te streven.” Harrie benadrukt dat Weert steeds meer buiten de gemeentegrenzen kijkt en de ambitie heeft om een regionale speler te worden. “Die drive zie je ook terug op bestuurlijk niveau en in de betrokkenheid van ambtenaren. Het verbindt de hele organisatie.”

Harrie krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

Harrie brengt bijna elke week 4 à 5 dagen door op kantoor. “Ik vind het belangrijk om in nauw contact te staan met de organisatie en haar medewerkers,” benadrukt Harrie. “Hoewel thuiswerken af en toe ook handig kan zijn, dus het is fijn dat die flexibiliteit er is. Uiteindelijk voel ik me het meest in mijn element op kantoor in Weert, want daar gebeurt alles en daar zijn mijn collega’s. Waar het werk is, daar moet je zijn, en werk is zelden thuis.”

Wanneer Harrie terugblikt op het begin van zijn carrière bij de gemeente Weert, dan noemt hij het “een warm bad”. Harrie: “Maar wat ik nog meer voelde, was de behoefte aan stabiliteit en rust in de organisatie. Er zijn veel wisselingen geweest voordat ik hier kwam, dus we bouwen nu hard aan consistentie.”

Waarom Harrie voor Weert gekozen heeft? “De omvang van de gemeente is precies goed – groot genoeg om impact te hebben en klein genoeg om het overzicht te bewaren. Daarnaast is de grensligging van Weert heel interessant: je krijgt te maken met België, Limburg, Brabant en zelfs Duitsland. Weert heeft een bruisend karakter, met evenementen zoals de kermis en Bospop. Er wordt genoeg georganiseerd en dat maakt de stad aantrekkelijk en levendig.” Kortom, voor Harrie is Weert niet zomaar een werkplek; het is een plek waar hij elke dag enthousiast naartoe komt om te werken aan de toekomst van de gemeente en haar inwoners.

Wil je net als Harrie een verschil maken in de gemeente Weert? Bekijk dan onze vacatures en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan de ontwikkeling van onze stad!

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert

Jurjen: Ik krijg het voor elkaar dat inwoners hun parkeervergunning voortaan digitaal kunnen regelen

Beeldmerk Persoon