Het verhaal van Maarten Prinsen, KCC specialist bij de gemeente Weert.

In het bruisende Weert staat Maarten Prinsen, een toegewijde en veelzijdige ambtenaar, altijd klaar om de gemeenschap te dienen. Maarten is inmiddels 10 jaar werkzaam bij de gemeente Weert en is met recht een lokale expert te noemen. Met een schat aan ervaring vertelt hij over zijn reis en rol binnen de dienstverlening, in het bijzonder bij de afdeling Publiekszaken. Zijn begrip van de gemeentelijke processen begon aan de balie: “Hier kwam ik in contact met inwoners van Weert en beantwoordde ik hun vragen over onder andere paspoorten, rijbewijzen en uittreksels. Ik groeide vervolgens door naar de backoffice, waar ik nu voornamelijk bezig ben met adresonderzoeken en verhuizingen.”

In zijn dagelijkse werkzaamheden is Maarten bezig met een breed scala aan taken. Samen met zijn collega’s vormt hij de spil tussen inwoners en de gemeente, waarbij hij vragen over verhuizingen behandelt en huisbezoeken coördineert. Maarten legt uit: “Ik ben vaak in contact met mensen die vragen hebben over hun verhuizing, soms zijn dat ook onderzoeken naar de woonomstandigheden. Al met al is het gevarieerd werk en je hebt veel contact met mensen.”

Maarten waardeert zijn lokale binding met Weert, wat hem een uniek perspectief geeft op de behoeften van de inwoners. Hij verklaart: “Ik ben hier geboren en getogen, een rasechte Weertenaar. Het merendeel van mijn familie komt hier vandaan. Ik heb altijd in Weert gewoond en voel me sterk verbonden met de stad. Zeker bij de oudere generatie merk je dat ze het prettig vinden als je gewoon lekker dialect met ze kan spreken.”

Wat Maartens werk bij de gemeente extra bijzonder maakt voor hem, is de flexibiliteit die hij heeft in het indelen van zijn tijd. Door deze flexibiliteit kan hij makkelijk een evenwicht vinden tussen zijn professionele en persoonlijke leven. Maarten licht toe: “De werktijden zijn flexibel: je kunt vaak wel wat eerder weg of lekker op tijd aan je weekend beginnen. Dat vind ik belangrijk, want mijn vriendin werkt in de zorg en heeft onregelmatige werktijden. Zo kunnen we er toch voor zorgen dat we elkaar genoeg zien.”

Ondanks de uitdagingen van zijn functie is Maarten blij met zijn rol als verbinder tussen de gemeente en haar inwoners. Hij ervaart voldoening in het feit dat hij een verschil kan maken en dat hij een bijdrage levert aan de lokale gemeenschap. Met een glimlach deelt hij: “Het is nooit saai, en ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor de mensen hier in Weert.”

Wil jij ook bijdragen aan het dynamische Weert en een waardevolle schakel zijn tussen de gemeente en haar inwoners? Ontdek onze actuele vacatures en vind de kans om je net als Maarten in te zetten voor de gemeenschap.

Deel deze pagina: