Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Jeroen: Ik krijg het voor elkaar om nieuwe initiatieven op te starten

Jeroen: Ik krijg het voor elkaar om nieuwe initiatieven op te starten

In de wereld van gemeentelijke financiën en besturing werkt Jeroen van Veen als toegewijde Concerncontroller van de gemeente Weert. Maar Jeroen is meer dan cijfers en rapporten: hij gelooft in het sturen op maatschappelijke opgaven, en dit geloof drijft hem om elke dag de lat hoger te leggen.

Als de drijvende kracht achter het ‘Sturen op Effecten’ traject, heeft Jeroen de gemeentelijke mindset weten te verleggen van een strikte focus op financiën naar een diepere verbinding met maatschappelijke opgaven. Dit zorgt ervoor dat elke uitgegeven euro daadwerkelijk een verschil maakt. Inmiddels verspreidt Jeroens visie zich als een besmettelijke energie binnen de organisatie en het bestuur.

Jeroen krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

[Muziek]

Collega Jeroen van Veen:
"Ik ben Jeroen en ik krijg het voor elkaar!"

[Logo gemeente Weert]

"Voor mij is pluk de dag bij de gemeente Weert, is dat je iedere keer weer het beste uit jezelf haalt. En dat ik in mijn waarde wordt gelaten in het werk wat ik doe, en daar word ik ook serieus in genomen. En dat zijn voor mij wel belangrijke waarden in het werk."

"Als ik het nou voor het zeggen had bij het organiseren van een leuke teamactiviteit voor de gemeente Weert, dan zou ik er in ieder geval voor zorgen dat we overdag een mooie, gezamenlijke, activiteit gingen ondernemen met onze burgers en dat we 's avonds een goed feest houden met een goede DJ en een mooie artiest, zoals bijvoorbeeld The Weekend. die een optreden voor ons verzorgt."

[Lachen]

[Muziek]

[Logo Jij krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert]

Bekijk het hele verhaal
krijghetvoorelkaar.nl

Jeroen gelooft in het nemen van verantwoordelijkheid en het benutten van kansen. ‘Sturen op Effecten’ ontstond mede vanuit zijn eigen initiatief, waarbij de strategische aanpak van bijvoorbeeld de kadernota naar een hoger niveau werd getild. “Het is mooi dat Weert dit vertrouwen geeft en me de kans heeft gegeven om dat initiatief te starten,” vertelt hij trots. “We hebben dit vervolgens samen kunnen omzetten in tastbare successen en veranderingen.”

Jeroens werkplek is dan ook niet ‘gewoon’ een kantoor, maar een omgeving waar hij vrijheden geniet en zijn eigen koers kan bepalen. Als Concerncontroller is hij niet alleen de waakhond, maar een teamspeler die met enthousiasme werkt aan een gezamenlijke visie. “Er zijn genoeg kansen om je te ontplooien,” legt hij uit. “Zo is er een intervisiegroep actief, die ik voorzit. Ik vind het belangrijk om ook op zo’n manier onderdeel te zijn van een groter geheel.”

Wat hem zo motiveert? De mogelijkheid om impact te maken en verandering te initiëren binnen de gemeente. “Een gemeente is veel meer dan alleen bureaucratie,” vertelt Jeroen. “De gemeente Weert biedt zoveel uitdaging. En daar maken ook onverwachte uitdagingen deel van uit. Het is een ontzettend dynamische plek.”

Ook impact maken binnen onze gemeente? Bekijk onze vacatures en ontdek hoe jij jouw vaardigheden kunt inzetten voor een betekenisvolle rol bij de gemeente Weert.