Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Jeroen: Ik krijg het voor elkaar om nieuwe initiatieven op te starten

Het stadhuis van de gemeente Weert.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Jeroen van Veen, Concerncontroller bij de gemeente Weert.

In de wereld van gemeentelijke financiën en besturing werkt Jeroen van Veen als toegewijde Concerncontroller van de gemeente Weert. Maar Jeroen is meer dan cijfers en rapporten: hij gelooft in het sturen op maatschappelijke opgaven, en dit geloof drijft hem om elke dag de lat hoger te leggen.

Als de drijvende kracht achter het ‘Sturen op Effecten’ traject, heeft Jeroen de gemeentelijke mindset weten te verleggen van een strikte focus op financiën naar een diepere verbinding met maatschappelijke opgaven. Dit zorgt ervoor dat elke uitgegeven euro daadwerkelijk een verschil maakt. Inmiddels verspreidt Jeroens visie zich als een besmettelijke energie binnen de organisatie en het bestuur.

Jeroen krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

Jeroen gelooft in het nemen van verantwoordelijkheid en het benutten van kansen. ‘Sturen op Effecten’ ontstond mede vanuit zijn eigen initiatief, waarbij de strategische aanpak van bijvoorbeeld de kadernota naar een hoger niveau werd getild. “Het is mooi dat Weert dit vertrouwen geeft en me de kans heeft gegeven om dat initiatief te starten,” vertelt hij trots. “We hebben dit vervolgens samen kunnen omzetten in tastbare successen en veranderingen.”

Jeroens werkplek is dan ook niet ‘gewoon’ een kantoor, maar een omgeving waar hij vrijheden geniet en zijn eigen koers kan bepalen. Als Concerncontroller is hij niet alleen de waakhond, maar een teamspeler die met enthousiasme werkt aan een gezamenlijke visie. “Er zijn genoeg kansen om je te ontplooien,” legt hij uit. “Zo is er een intervisiegroep actief, die ik voorzit. Ik vind het belangrijk om ook op zo’n manier onderdeel te zijn van een groter geheel.”

Wat hem zo motiveert? De mogelijkheid om impact te maken en verandering te initiëren binnen de gemeente. “Een gemeente is veel meer dan alleen bureaucratie,” vertelt Jeroen. “De gemeente Weert biedt zoveel uitdaging. En daar maken ook onverwachte uitdagingen deel van uit. Het is een ontzettend dynamische plek.”

Ook impact maken binnen onze gemeente? Bekijk onze vacatures en ontdek hoe jij jouw vaardigheden kunt inzetten voor een betekenisvolle rol bij de gemeente Weert.

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert

Hanneke: Ik krijg het voor elkaar om alle financiële processen zo transparant mogelijk te maken

Beeldmerk Persoon

Niek: Ik krijg het voor elkaar om een jeugdhulpdashboard te creëren.

Beeldmerk Persoon