Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Patrick: Ik krijg het voor elkaar om een educatieafdeling bij Museum W op te richten.

Patrick: Ik krijg het voor elkaar om een educatieafdeling bij Museum W op te richten.

Patrick Verhoeven, sinds maart 2023 werkzaam bij Museum W, heeft zich toegelegd op de oprichting van een educatieafdeling binnen het vernieuwde museum. In een nieuw gecreëerde functie als Educatief Medewerker neemt hij de uitdaging op zich om onderwijsactiviteiten te organiseren voor kinderen en jongeren. Voordat Patrick zijn intrede deed, was er geen specifieke educatieafdeling binnen het museum. Zijn eerste maanden waren dan ook voornamelijk gericht op het uitzoeken van de behoeften en contacten leggen met scholen in Weert en omgeving.

De vruchten van zijn inspanningen zijn al zichtbaar. Patrick heeft al verschillende museumlessen aan diverse scholen gegeven. “De eerste paar lessen hebben al een groot aantal kinderen naar het museum gebracht”, vertelt hij enthousiast. “Het is heel leuk om de educatieafdeling vanaf nul op te bouwen. Ik ben met allerlei verschillende dingen bezig: van het ontwikkelen van een onderwijsprogramma op maat tot het verzamelen en verwerken van feedback van scholen.”

Het team van Museum W bestaat uit 5 vaste medewerkers en een uitgebreide groep vrijwilligers. “Met het team hebben we wekelijks een overleg”, legt Patrick uit. “Hier bespreken we diverse aspecten van het museum, variërend van tentoonstellingen en collectiebeheer tot praktische zaken. Wat zo waardevol is, is dat iedereen hierbij een inbreng heeft. Elke stem telt en iedereen wordt aangemoedigd om bij te dragen aan de discussies en beslissingen.”

Patrick krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

[Muziek]

Collega Patrick Verhoeven:
"Ik ben Patrick. Ik ga ervoor!"

[Logo gemeente Weert]

"Die zijn goed bevallen. Met een leuk Team terecht gekomen, ook een klein, compact team. En dat is een prettige samenwerking."

"Museum W is een zeer interessant museum. Dat is omdat het op een unieke manier de vaste collectie presenteert en daarnaast zijn er ook, ieder half jaar is er een nieuwe wisseltentoonstelling te zien."

[Lachen]

[Muziek]

[Logo Jij krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert]

Bekijk het hele verhaal
krijghetvoorelkaar.nl

Hoewel Patrick oorspronkelijk niet uit Weert komt, was hij na een bezoek aan Museum W meteen verkocht. “Ik was erg onder de indruk van de opzet en de collectie van het museum. Ik vind het belangrijk dat het museum voor een grote groep van betekenis is. Het moet zo breed mogelijk inzetbaar worden voor jong en oud, uit Weert en daarbuiten. Dat is mijn streven.”

Patricks toekomstplannen richten zich op het breder inzetten van educatieve activiteiten binnen én buiten het museum: “Met nog zoveel te doen en te ontwikkelen, zie ik een langdurige en mooie periode in deze rol voor me!”

Ben jij geïnspireerd door Patricks vastberadenheid en ben je klaar om een impact te maken in een dynamische omgeving zoals Museum W? Ontdek onze actuele vacatures.