Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Patrick: Ik krijg het voor elkaar om een educatieafdeling bij Museum W op te richten.

De gouden achtergevel van Museum W.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Patrick Verhoeven, educatief medewerker bij Museum W.

Patrick Verhoeven, sinds maart 2023 werkzaam bij Museum W, heeft zich toegelegd op de oprichting van een educatieafdeling binnen het vernieuwde museum. In een nieuw gecreëerde functie als Educatief Medewerker neemt hij de uitdaging op zich om onderwijsactiviteiten te organiseren voor kinderen en jongeren. Voordat Patrick zijn intrede deed, was er geen specifieke educatieafdeling binnen het museum. Zijn eerste maanden waren dan ook voornamelijk gericht op het uitzoeken van de behoeften en contacten leggen met scholen in Weert en omgeving.

De vruchten van zijn inspanningen zijn al zichtbaar. Patrick heeft al verschillende museumlessen aan diverse scholen gegeven. “De eerste paar lessen hebben al een groot aantal kinderen naar het museum gebracht”, vertelt hij enthousiast. “Het is heel leuk om de educatieafdeling vanaf nul op te bouwen. Ik ben met allerlei verschillende dingen bezig: van het ontwikkelen van een onderwijsprogramma op maat tot het verzamelen en verwerken van feedback van scholen.”

Het team van Museum W bestaat uit 5 vaste medewerkers en een uitgebreide groep vrijwilligers. “Met het team hebben we wekelijks een overleg”, legt Patrick uit. “Hier bespreken we diverse aspecten van het museum, variërend van tentoonstellingen en collectiebeheer tot praktische zaken. Wat zo waardevol is, is dat iedereen hierbij een inbreng heeft. Elke stem telt en iedereen wordt aangemoedigd om bij te dragen aan de discussies en beslissingen.”

Patrick krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

Hoewel Patrick oorspronkelijk niet uit Weert komt, was hij na een bezoek aan Museum W meteen verkocht. “Ik was erg onder de indruk van de opzet en de collectie van het museum. Ik vind het belangrijk dat het museum voor een grote groep van betekenis is. Het moet zo breed mogelijk inzetbaar worden voor jong en oud, uit Weert en daarbuiten. Dat is mijn streven.”

Patricks toekomstplannen richten zich op het breder inzetten van educatieve activiteiten binnen én buiten het museum: “Met nog zoveel te doen en te ontwikkelen, zie ik een langdurige en mooie periode in deze rol voor me!”

Ben jij geïnspireerd door Patricks vastberadenheid en ben je klaar om een impact te maken in een dynamische omgeving zoals Museum W? Ontdek onze actuele vacatures.

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert

Neeltje: Ik krijg het voor elkaar om mijn mede-Weertenaren bij projecten te betrekken

Beeldmerk Persoon

Saskia: Ik krijg het voor elkaar om een standaard dag aan de balie te veranderen in een aangename ontmoeting

Beeldmerk Persoon