Het verhaal van Neeltje van de Braak, adviseur Participatie bij de gemeente Weert.

Neeltje van de Braak heeft in slechts één jaar tijd een positieve stempel gedrukt op de gemeente Weert. Allemaal dankzij haar enthousiasme voor participatie, haar vermogen om mensen te verbinden en haar talent om initiatieven daadwerkelijk te realiseren. Als Weertenaar voelt ze zich nauw verbonden met Weert en haar inwoners. Met passie probeert ze als Adviseur Participatie om de gemeente en haar inwoners meer samen te laten doen en denken.

Wat Neeltje vooral motiveert, is het contact met de inwoners van Weert. Ze ziet participatie als een kans om bruggen te bouwen, gemeenschapszin te stimuleren en om de mensen te betrekken bij besluitvormingsprocessen van de gemeente. Haar doel is dan ook om participatie tot een integraal onderdeel van elk project te maken. “We moeten ervoor zorgen dat we bij het begin van elk proces altijd nadenken over de ruimte die er is voor meedenken en/of meedoen van inwoners”, vertelt ze vastberaden. “Het moet echt een essentieel onderdeel van het besluitvormingsproces worden.” Neeltje heeft een duidelijk plan voor ogen en heeft al een nieuw beleidskader en uitvoeringsplan opgesteld om participatie gestructureerd aan te pakken.

Neeltje krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

[Muziek]

Collega Neeltje van de Braak:
"Ik ben Neeltje en wij krijgen het samen voor elkaar in Weert!"

[Logo gemeente Weert]

"Ik zou de koning op Koningsdag meenemen naar Bospop en dan kan die fijn zien hoe Weert geniet."

"Als ik één woord zou moeten kiezen voor mijn carrière, dan denk ik meteen aan 'samen'."

"De gemeente Weert helpt mij om te ontwikkelen door mij vrijheid te geven, door de ruimte te geven om dingen aan te kaarten."

"Wat ik voor mezelf zou willen?"

"Een feest dat om mij draait bij de gemeente Weert, is een feest met heel veel muziek en heel veel lekker eten, haha."

[Muziek]

[Logo Jij krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert]

Bekijk het hele verhaal
krijghetvoorelkaar.nl

Neeltjes werk is echter niet beperkt tot de muren van het kantoor. In haar vrije tijd is ze vrijwilliger bij Museum W en bij de Bosuil, het lokale muziekcentrum. Ook probeert ze enthousiast om met kleine maatschappelijke initiatieven een verschil te maken. Zo stond Neeltje aan de wieg van Schoon Weert, een initiatief waarbij ze samen met andere Weertenaren regelmatig straatafval opruimt. Ook dat is samen meedoen: inwoners die zich inzetten voor hun leefomgeving.

Over 5 jaar ziet Neeltje zichzelf als een belangrijke schakel tussen de gemeente en de inwoners. Ze wil dat participatie een tweede natuur wordt, waarbij iedereen vanaf het begin betrokken is en de gemeente ondersteunt bij initiatieven uit de gemeenschap. “In de toekomst hoop ik dat Weert een stad is waarin ‘samen doen’ routine is en waar inwoners de kans krijgen om hun buurt op een laagdrempelige manier te verbeteren”, fantaseert ze hardop. “En in de tussentijd blijf ik me natuurlijk vol enthousiasme inzetten voor ons mooie Weert!”

Wil jij samen met Neeltje en haar team bouwen aan een toekomst waarin inwoners en besluitvorming hand in hand gaan? Laten we kennismaken! Bekijk ons actuele vacature-aanbod.

Deel deze pagina: