Het verhaal van Bart Vriens, Regisseur Schulddienstverlening bij de gemeente Weert.

Bart Vriens is sinds 2019 werkzaam bij de gemeente Weert als Regisseur Schulddienstverlening. Hij heeft de verantwoordelijkheid om mensen met financiële problemen te helpen, of het nou om kleine of grote schulden gaat. Mensen melden zichzelf aan bij de gemeente als ze financiële problemen ervaren, of ze worden door hun begeleiders of bewindvoerders doorverwezen naar Bart en zijn team.

Bart en zijn collega’s pakken het net even anders aan dan andere gemeenten. Bart: “We streven naar een zo laagdrempelig mogelijke aanpak en proberen het vertrouwen van de mensen te winnen. Ik begrijp namelijk heel goed dat financiële stress kan leiden tot korte-termijnbeslissingen die de problemen juist kunnen verergeren. Daar probeer ik dan ook zo veel mogelijk rekening mee te houden mijn gesprekken. Mensen hoeven bijvoorbeeld niet eens papieren mee te nemen bij een eerste gesprek. Een open en stressvrije omgeving helpt iemand stap voor stap op weg naar oplossingen.”

Barts werk omvat niet alleen het bespreken van financiële kwesties, maar ook het bieden van begeleiding en het doorverwijzen naar andere hulpbronnen wanneer dat nodig is. Financiële problemen liggen vaak dieper,” aldus Bart. “Het is belangrijk dat mensen op verschillende manieren geholpen worden. ”

“Tegelijkertijd proberen we ook het beeld dat mensen van de overheid hebben te veranderen”, legt Bart uit. “Soms zien mensen de overheid als een soort 'boeman'. Ik heb gemerkt dat het daarom belangrijk is om benaderbaar en zichtbaar te zijn in de stad. Ik zit bijvoorbeeld wekelijks voor een inloopspreekuur bij Cwartier en bij het Zelfregiecentrum. Zo zien mensen dat ik niet gewoon een ambtenaar ben die zijn taken uitvoert, maar juist heel betrokken ben. Mensen weten ons zo makkelijker te bereiken. En wij kunnen op die manier weer effectievere steun en begeleiding bieden.” Barts inspanningen hebben geleid tot een groeiende bekendheid en vertrouwen binnen de gemeente Weert. “En dat is ook echt te zien aan de toename van het aantal aanmeldingen voor hulp,” voegt hij toe.

Bart krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

[Muziek]

Collega Bart Vriens:
"Ja, ik ben Bart en ik krijg het voor mekaar!"

[Logo gemeente Weert]

"Als ik een feest zou vieren hier met mijn team, dan lijkt het mij leuk om juist langs de plekken te gaan waarin juist heel veel ondernomen wordt in Weert. Dat lijkt mij geweldig om te doen".

"In mijn werk kan ik heel veel grenzen opzoeken. Dat is ook nodig om de mensen te helpen. Als er weinig vertrouwen is, moet je echt met mensen meedenken en naast hun komen te staan. En daarin is het heel fijn dat ik daarin heel veel ruimte krijg."

"Ik vind mijn baan geweldig om te doen, omdat ik elke dag eropuit mag trekken om mensen in Weert te helpen en om voor die mensen je in te zetten en om met hun stapjes te maken. Dat is soms echt een fantastische baan."

[Muziek]

[Logo Jij krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert]

Bekijk het hele verhaal
krijghetvoorelkaar.nl

Bart is trots op wat hij samen met zijn team heeft bereikt. Ze hebben een sterke aanwezigheid opgebouwd in Weert, mensen geholpen in tijden van financiële crisis (bijvoorbeeld in de coronatijd en tijdens de toeslagenaffaire) en samengewerkt met andere organisaties om een breder scala aan hulp te bieden. “Mijn werk is echt wel uitdagend,” vertelt Bart. “Maar ik zie elke uitdaging als een kans om een positief verschil te maken in het leven van mensen in Weert.”

Wil jij, net als Bart, een impact hebben op de levens van mensen in Weert? Ontdek hoe jij het verschil kunt maken en bekijk onze vacatures!

Deel deze pagina: