Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Niek: Ik krijg het voor elkaar om een jeugdhulpdashboard te creëren.

Zonnepark in Altweerterheide.
afbeelding persoon in beeldmerk

Het verhaal van Niek Huijsmans, data analist en BI ontwikkelaar bij de gemeente Weert.

Niek Huijsmans werkt sinds begin 2023 bij de gemeente Weert als Data Analist en Business Intelligence ontwikkelaar. Met een focus op projectmatig en resultaatgericht werken, ondersteunt hij collega’s met datagerichte oplossingen en visualisaties. Met zijn 25 jaar is hij een jonge aanwinst, maar ondanks dat is zijn impact allesbehalve onopgemerkt gebleven. Niek kwam vanuit Tilburg naar Weert vanwege een uniek traineeship bij de gemeente Weert. Hier combineert hij werken en leren. Binnen de muren van de gemeente Weert heeft hij zijn passie en talent gevonden.

“Ik voelde me al snel thuis in het team”, vertelt Niek. “Iedereen is jong en het werk is lekker dynamisch. Maar wat voor mij echt het verschil maakt, is de buitengewone mate van openheid en samenwerking binnen het team. Ondanks dat ik nog wat minder ervaren ben dan anderen, worden mijn ideeën wel echt gehoord en gerespecteerd. Dit geeft mij het vertrouwen om nieuwe projecten zelf aan te pakken.”

Nieks dagen zijn allesbehalve voorspelbaar. “Ik werk aan een breed scala aan projecten, variërend van Wmo-dashboards tot energie-dashboards”, legt hij uit. “Ik werk daardoor veel samen met verschillende afdelingen om oplossingen te creëren die de gemeente vooruithelpen. En dat alles doen we op een snelle en effectieve manier.”

Niek krijgt het voor elkaar bij de gemeente Weert! Hierboven wordt een YouTube-video getoond. Je kunt deze video ook via YouTube bekijken.

 

Zijn meest uitdagende opdracht tot nu toe was het creëren van het jeugdhulp-dashboard. “In opdracht van het bestuur hebben we binnen 3 maanden een diepgaand dashboard ontworpen dat de business controllers inzicht geeft in allerlei financiële kwesties”, licht hij toe. “Het was hard werken, maar dat heeft geresulteerd in een ongelooflijk handig dashboard! We zijn nog steeds bezig om de puntjes op de i te zetten, maar 90% van het project is binnen 3 maanden afgerond. Dat was echt een leuke uitdaging!”

“De gemeente Weert is een atypische gemeente”, stelt Niek. “Ik denk dat er weinig gemeenten zijn die zich zo laten drijven door verandering en vooruitgang. Dat sluit ook goed aan bij mijn persoonlijke waarden en visie. Daarnaast is de gemeente Weert enorm flexibel en kan ik mijn werk precies indelen zoals ik wil. Deze dynamische omgeving is voor mij de perfecte voedingsbodem om te groeien.”

Ben jij geïnspireerd door Nieks bevlogenheid en wil jij ook deel uitmaken van een gemeenschap die gedreven wordt door innovatie en groei? Bekijk onze actuele vacatures.

Deel deze vacature:

Zij krijgen het voor elkaar bij Gemeente Weert

Jeroen: Ik krijg het voor elkaar om nieuwe initiatieven op te starten

Beeldmerk Persoon

Nico: Ik krijg het voor elkaar om informatie toegankelijk te maken voor toekomstige generaties

Beeldmerk Persoon