Het verhaal van Saskia Haex, medewerker KCC (servicebalie en telefoon) bij de gemeente Weert.

Saskia Haex heeft sinds 2017 een belangrijke rol binnen de gemeente Weert. Haar reis begon bij het Klant Contact Centrum (KCC), waar ze zich al snel thuis voelde. De overstap naar de servicebalie bleek een schot in de roos. Hier zet Saskia haar talent voor klantcontact elke dag in terwijl ze vragen beantwoordt, paspoorten uitreikt en afspraken inplant.

“Contact met mensen is mijn passie”, vertelt Saskia met een glimlach. En die passie vertaalt zich in elk praatje en elke glimlach die ze de bezoekers brengt. Ze begrijpt dat voor velen een bezoek aan het stadhuis niet het hoogtepunt van hun dag is. Saskia zet zich in om dit te veranderen, om een verschil te maken, zelfs tijdens een kort gesprek.

Wat Saskia's verhaal extra kleur geeft, is haar diepe connectie met Weert. Geboren en getogen in deze stad, straalt ze wanneer ze vertelt dat ze ook het lokale dialect spreekt. Haar kennis van de stad en haar inwoners is haar geheime wapen. “Ik kan de klant echt iets persoonlijks meegeven”, vertelt Saskia. “Ik weet alles goed te liggen en spreek ook het lokale dialect. Ik kan echt het verschil maken tussen een standaard dag aan de balie en een aangename ontmoeting.”

Saskia's positieve houding en oprechte betrokkenheid zijn voelbaar in elk aspect van haar werk. Ze brengt een stukje van zichzelf in elke interactie. Saskia geeft toe dat ze aanvankelijk het klantcontact spannend vond, maar dat het nu juist is uitgegroeid tot iets waar ze echt veel plezier uit haalt. “Ik zou niet meer anders willen”, geeft Saskia aan. “Ik hoop hier met pensioen te gaan.”

Saskia's hart klopt niet alleen voor haar werk. Ze heeft een diepe passie voor diversiteit en inclusiviteit. De regenboogvlaggetjes op haar balie zijn meer dan alleen decoratie; ze zijn een teken van haar steun aan de LGBTQ+-gemeenschap. Haar visie reikt verder dan de balie: “Het zou geweldig zijn als we een regenboogoversteekplaats voor het stadhuis kunnen realiseren. Zo laten we nog duidelijker zien dat Weert een plek is waar iedereen welkom is.”

Als je Saskia vraagt naar haar werk, hoor je het oprechte enthousiasme in haar stem. Ze waardeert de mogelijkheid om te groeien, de vrijheid om te stralen en de kans om elke dag de stad en haar inwoners beter te leren kennen. Saskia: “Het is fantastisch om deel uit te maken van deze gemeenschap.”

Wil jij ook deel uitmaken van deze gemeenschap? Ontdek onze actuele vacatures en wie weet vind je binnenkort je plek in ons team.

Deel deze pagina: