Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten
Deze site gebruikt cookies. Info / uitzetten

Groene omgeving

Groene omgeving

Draag bij aan de natuurlijke & landschappelijke kwaliteit van Weert!

Groen zie je overal in onze gemeente. Niet alleen in het buitengebied, maar ook in de woon- en werkomgeving. Groen (en ‘blauw’) heeft een belangrijke functie. Het biedt beschutting tegen hitte en vangt extreme regenval op. Het is goed voor onze gezondheid en die van planten en dieren, maar biedt ook mogelijkheden voor ontspanning, bewegen en sporten, rust zoeken.

Tegelijkertijd hebben we te maken met allerlei uitdagingen. En jij kan daar een belangrijke rol in spelen! Samen met collega’s werk jij aan een omgeving die op allerlei manieren in balans is. Groene en blauwe elementen in onze leefomgeving bieden perspectief tegen hittestress, droogte en wateroverlast en helpen bij het verlagen van het CO2 gehalte in de lucht. Straten, gevels en daken worden groener en zelfs in de stad kun je de natuur beleven. Er is balans tussen agrarische bedrijven, recreatie en natuur. En met allerlei groene initiatieven werk je aan de soortendiversiteit in onze omgeving.

Jij werkt aan...

Weert als klimaatneutrale gemeente

Groenvoorzieningen en water in onze gemeente

Een klimaatbestendige omgeving

Het verminderen van de achteruitgang van de soortendiversiteit

Zij krijgen het voor elkaar bij de gemeente Weert

Gaby: Ik krijg het voor elkaar om een sportpark te realiseren

Ton: Ik krijg het voor elkaar om van de Reinigingsdienst Weert een succes te maken

Onze vacatures

Werken aan een groene gemeente

Samen met je collega’s zet jij je in voor een groene leefomgeving. Want de aanwezigheid van groen kenmerkt Weert. We hechten waarde aan de natuurlijke en landschappelijke kwaliteit van onze leefomgeving. Groen is van betekenis voor soortenrijkdom (biodiversiteit), economie, energieverbruik, educatie, ontmoeting, gezondheid, ontspanning en de opvang van de gevolgen van de klimaatverandering.

De gemeente Weert is een organisatie van ruim 400 medewerkers. Je werkdag begint samen met collega’s in ons mooie stadhuis, op één van onze andere locaties of juist op je thuiswerkplek. Je kan hier tijd- en plaatsonafhankelijk werken en je krijgt de vrijheid om je eigen agenda in te delen.

Wil jij bijdragen aan een groenere en levendigere leefomgeving? Zorg jij voor de aanleg van nieuwe groene ruimtes en verrijk je onze bestaande natuurlijke gebieden? Bekijk onze vacatures en ontdek wat jij voor elkaar krijgt bij de gemeente Weert!

Foto van collega Anne Schmidt.